torstai 19. toukokuuta 2011

Torstain terävimmät

Torstai iltasin Radio Rockilta Klaus Flamingin Torstain terävimmät, elikkä siis kasista kymppiin pelkkää black metallia. Tykkään rakennella kitaroita ja kuunnella tuota tykitystä.

Eileen näin siis tein ja sain jopa jotain tehtyä.

Siinä on Baby blue straton kaula-aihio. Amerikkalainen vuorivaahtera hienolla loimulla. Olen jyrsinyt lankun suoraksi joka sivulta ja keskelle oon jyrsiny 6mm uran. Upotin uraan 2 toimisen kaularaudan ja merkkailin lankkuun, missä rauta alkaa/loppuu. Merkkasin myös muistiin päätysärmille raudan sijainnin puussa.


Kuva ei ole selkein mahdollinen, mutta siinä on kaula-aihion päälle liimattu ruusupuu otelauta-aihio (intialainen). wenge lankku on jakamassa puristusvoimaa tasasesti. Haluan tehdä 70 luvun isolapasen kaulan, joten lisäsin vähä koivua lapakohdassa sivuille, aika niukka oli leveydeltään tuo aihio. Saapa nähdä miltä se näyttää ku on koivu ja vuorivaahtera vierekkäin, mutta samapa tuo, itelle tämä tulee...


Sitte toisen skitan kimppuun


On ollut pitkänä (liian pitkänä) projektina tämä kaverin Epiphone. Kaula oli kiero ku propelli. Otin vanhan otelaudan pois ja hioin suoraksi kaulan. Päälle eeben otelauta. Olen laittanut helmiäismerkit  kaulaan epoksilla, jossa on väriaineena eebenin hiomapölyä.

 Pikkuhiljaa alkaa dotsin paljastua epoksin alta.


 Kaulaa tuodaan siis hiukka eteenpäin ja otelautaa saadan pikkusen taakseppäin, jos tahtoo lukkosatulan asentaa joskus. Lisäsin hieman puuta tonne kaulan takaosaan. Koivupalikkaan on jyrsitty kaareva muoto kosketuspintaa varten. Liimauksen jälkeen sitte voi siistiä tuon kaulan perän ja suunnitella uudet reijät pulteille.



Ja taas seuraavaan projektiin



 Tämä on tämmönen kantapään kautta oppii projekti. Neckthru rakenne yhdistettynä semihollow rakenteeseen :) kaulapuu siis menee koko rungon läpi ja runko on puoliksi ontto. kaula on tehty neljästä koivupalasta ja runko lepästä. Päällä on koivukansi wenge raidoilla. Otelaudaksi tulee eeben.
 F-aukkojen reunoille tulee helmiäisen näköistä selluloidilistaa. Piti vähä kuumennella, jotta saa taitettua tuota materiaalia. On niin haurasta.
 Tapaan uittaa listaa acetonissa ja sit vaan lätkästä kiinni. Pytyy kai... kannesta otan vielä millin pois jyrsien nii pääsee helmiäinen oikeuksiinsa.


 Tässä on saman kitaran lapa, jossa eebeniä. Koriste oikeaa helmiäistä/abalonea.


Illan lopuksi päätin vetää ensimmäisen kirkkaan nitroselluloosalakan babyblue stratoon.



 Haitekki maalaushuone :)


 Käytän Tikkurilan Diccoa



 Poisto olis ihan hyvä juttu tuonne maalaamoon.



Nämä ei ole eileen tehtyjä mutta näytänpä silti
 Les Paulin lapakulma liimattuna. "scarf joint" rakenne on hyvin liimattuna kestävämpi kuin perinteinen yhdestä puusta leikattu. Syyt kulkevat suoraan myös lavassa.


 Tältä straton kaula näyttää juuri ennen muoton leikkaamista, nauhaurat sahattuna ja dotsien reijät porattuna


Tähän loppuun vielä tämmönen löytö.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti